mars 22, 2010
Haga slott

Haga slott

Jag läser i SVD om att ett enormt järnstaket på 800 meter ska monteras upp i Hagaparken i Stockholm.

Den kommer ringa in kronprinsessan Victoria och Daniels hem vid Haga slott som ligger mitt i på 7,8 hektar. Den kommer ringa in dom och stänga ute alla andra.

Det här gillar inte alla som bor här i Sthlm… många som hänger i Hagaparken är rätt sura och besvikna över att så mycket av parken nu försvinner så att säga. Man kommer ju inte längre in än längs det här staketet.

Och längs staketet kommer det tydligen monteras upp skyltar som beskriver vilka det är som bor där innanför, och vad det är man tittar på.

Undrar om Victoria kommer gå ända ut till staketet nån gång? Gå längs den och titta ut på oss vanligt folk. Kanske borde vi göra egna skyltar och sätta upp dom längs staketet åt henne. Berätta var och en av våra historier… berätta för henne vad det är hon tittar på.

8 | Kommentera!
, , , ,8 kommentarer


 1. Dom gör väl som dom vill med sin tomt skriver:

  Okey de tar upp en gigantisk yta i onödan men självklart behöver de ett rejält staket för det finns galet folk (speciellt de som bor i parker?) och de som offentliga personer är måltavlor.

  Att de hade klarat sig med bra mycket mindre tomt är en annan sak.

  Förresten, verkar inte som om någon tänkt på det här men är det inte deras (kungahusets) tomt? Om de har tillåtit allmänheten i massa år är väl det bra men de behöver väl inte göra det i all evighet om de nu ska använda den som bostad.

 2. change skriver:

  eller ironiskt. hur man än vill :P

 3. change skriver:

  jag vet inte, nåt i stil med ”här ser ni vanligt folk, såna som brukade njuta av denna parken som den var innan ni inte gjorde något för att förhindra att den förstördes för dem. ps. mata inte proletärerna.”

  vad tror du? är det tillräckligt sarkastiskt? :)

 4. Ametist skriver:

  Vad skulle du skriva på din skylt Change?

 5. change skriver:

  fyfan vilken bra idé ametist! jag ska lätt göra en skylt och sätta upp den på ”våran” sida staketet.

 6. Tomas skriver:

  Känns trist att de konfiskerar stora delar av Hagaparken. Fördelen med nuvarande Hagaparken är att det aldrig är lika mycket folk där som i andra parker. Det är en liten oas där man alltid hittar sin egen lilla plätt att vara på.

  Jag gick förbi staketbygget igår. Där man tidigare kunde ströva fritt är man nu närmast utknuffad i vattnet. En av Stockholms bästa parker förvandlas till en fängelsepark där blivande kungaparet får en egen rastgård. Kan de inte stanna ute på Drottningholm? eller flytta in på Slottsbacken där det finns gott om utrymme. Om de bygger om Slottsbacken till hyresrätter kan jag gå med på att de får bo på Haga, annars är det botten.

 7. veronica skriver:

  Bra skrivet! Det kanske är så att Viktoria är en modern kvinna som inte gillar att ståhej men så tror jag egentligen att ingen skulle vilja dela sin trädgård med resten av Sveriges befolkning. Dock håller jag helt med om att det verkar rätt underligt att man ska behöva skylta om vem som bor där med tanke på hur högt staketet är. Min största besvikelse är dock att man inte använder sig av de hus de redan äger, utan ger dom ett nytt, som dessutom renoveras med våra pengar. Dessutom råder det bostadsbrist i Sverige, och i Stockholm är situationen ohållbar för många. Kanske skulle man fråga paret om de skulle vilja göra om slottet till hyresrätter istället? Eller varför inte ett härbärge till de som verkligen behöver tak över huvudet?

 8. Amy skriver:

  Jag har funderat en del på bröllopet(jag tror att alla skulle förstå vilket bröllop jag pratar om även utan sammanhanget) på sistone, och börjat tycka rätt synd om Vickan! Vem vet, Daniel kanske njuter av ett stort gods i hagaparken, men jag som jag uppfattar Viktoria, så tror jag att hon hellre skulle stå utanför, titta in och kritisera precis som resten får möjlighet göra. Det känns ganska förlegat att tycka att det är OK att ta en del av ”folkets” grönområde för att prinsessan ska flytta in, och jag ser Viktoria som en ganska modern tjej.

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter