mars 13, 2010

Jag brukar inte bli så personlig i den här bloggen, inte beröra min egen bakgrund och historia. Jag har generellt svårt för att utelämna saker.

Men när tjejjouren frågade mig om jag ville skriva en text på deras sajt kände jag att jag var redo att utelämna en liten del av min historia, med förhoppning att unga tjejer som läser ska känna igen sig, och få lite distans till det de upplever. Jag måste erkänna att det kändes svårt att publicera det här.

Tjejouren satte rubriken: ”Åtta killar knuffade in mig på skolans toa”

Tjejjouren.se är en ny sajt som startade för en vecka sedan, och syftar till att samla landets alla tjejjourer under ett tak. En plats där tjejer kan hitta svar och få stöd.

5 | Kommentera!5 kommentarer


 1. Salla skriver:

  Mycket BRA!

 2. JAH Rhythm skriver:

  thanks for sharing. jag visste att du hade upplevt mycket skit nångång. alla ”tunga” människor jag känner till har fått kämpa nångång. däremot är det inte alla som tryckas ner som resar sig upp starkare.

  jag måste prata mer med mina dottrar. tack för påminelsen.

 3. Babak skriver:

  Du är en otrolig kvinna A! Och jag slutar aldrig förundras över ditt mod, karaktärsstyrka och insiktsfullhet. Du blickar tillbaka på dessa mindre behagliga ungdomsminnen med en rörande blandning av känsla och skarpsinne, som är ett sånt utmärkande drag för ditt skrivande. Jag är stolt över att ha dig som vän.

 4. M skriver:

  Det du skriver om hände mig och många av mina tjejkompisar i skolan och om jag inte minns fel så började det redan i 4an 5an, dvs killarna hoppade på oss i gäng och tafsade överallt. Man var helt försvarslös och vågade inte göra mer än att skratta medans de höll på.
  När jag tänker på det här idag blir jag både arg och ledsen! Varför vågade vi inte säga emot? Vart fanns lärarna och varför grep de inte in? Det är så sjukt att jag mår illa!
  Dessutom blev jag också utsatt för hot om ”stryk” av tjejer som gick i gymnasiet när jag själv gick i högstadiet och jag hade inte gjort något för att provocera någon, jag var ju ett barn!
  Jag hoppas att situationen ser annorlunda ut idag och framförallt att tjejer håller ihop mer.
  Om jag får en dotter vill jag att hon ska kunna gå till skolan utan att bli varken hotad eller tafsad på för att hon är ”snygg”.
  Och om jag får en son ska jag f-n uppfostra honom till en person med moral och en sund människosyn, inte till någon störd människa som uppför sig som en neandertalare!
  Bra skrivet Ametist, jag hejar på dig!

 5. Annie skriver:

  Bigup Ametist!

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter