mars 3, 2011

Det sista släppet från projektet The Streets som nu avslutas

The Streets är Mike Skinners projekt och ett av Englands största band som sålt miljontals album världen över. Det femte albumet ”Computers & Blues” kommer nio år efter debuten och blir enligt uppgifter det absolut sista släppet från The Streets som nu går i graven.

The Streets har utmärkt sig med ett genomgående livsbejakande som sades tangera ”vanligt folks” referensramar genom att leverera arbetarklass-anthems. The Streets behåller den kännetecknande glesbygdsångesten även här, men känns riktningslös jämfört med tidigare. Skinner är splittrad, verkar sakna någonting att berätta och säger därför något litet om allt.

De försämrade låttexterna handlar om att bli hög, nutidsreflekterande om Facebook, och Xbox-beroende. Skinners rap är också försvagad. Gränsen mellan en karakteristisk finurlig släpighet, och känslan av oengagerad lathet är hårfin och Skinner uttrycker tyvärr det senare. Albumet blandar minimalistisk house, disco och uk-garage med gitarriffar och ostiga house-sångrefränger, och det karakteristiska hemmaproducerade The Streets-soundet låter plötsligt själlöst.

The Streets verkar trött, vilan som kommer kan vara på sin plats.

(Publicerad i Gaffa februari 2011)

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter