januari 12, 2010

Att engagera Tomas Rusiak i sin produktion innebär inte bara magiska beats och kompetenta produktioner som letar sig upp på topplistor och dj:s playlists, utan oftast även omedelbar uppmärksamhet från journalister.

Media fullständigt ääälskar Rusiak och hans bravader. Han har blått blod i sina ådror. Det är inte ärftligt, och inte lagstadgat. Men han är nästan en adelsman i musiksammanhang och som det sig bör har han lite förtur till musikjournalisters öron, och skribenters författande.

Jag kallar det ”The force of Rusiak”. Vissa har det bara, pondus. Den till den till synes naturliga förmåga att inge respekt och göra avtryck.

Tomas Rusiak

Tomas Rusiak

Ett gott exempel är när Rusiak producerade Adiam Dymotts album. Adiams namn började användas med Rusiak som prefix och tidningen Groove var en av många som satte rubriker som ”Adiam Dymott, Rusiaks souliga popfynd”, medan andra tidningar valde helt enkelt att intervjua Rusiak istället. Och i musikvideon till Adiams låt ”Miss You” vänds kameran oftare mot Rusiak och Adiam kommer i skymundan. Kanske blev Adiam ”offer” för kombinationen av ”The force of Rusiak” och att hon är kvinna, vilket brukar innebära att man får slåss för legitimitet och utrymme. Eller så har hon inte tillräckligt mycket att erbjuda. Det återstår att se.

Senaste nytt är att Rusiak producerar Näääk & Nimos nästa EP.

1 | Kommentera!
, , ,kommentar


  1. Chrille skriver:

    Oh yeay… cause Im a hiphopper yes I am!

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter