februari 13, 2010

Alla moderna samhällen består av system. Detta gäller även kulturella uttrycksformer. System byggs för att beskydda, försvara och hjälper oss hålla ordning. Problem uppstår dock när system blir effektiva. Ju mer effektiva dom blir desto mer förenklar och styr dom. De styr våra beteenden och till slut våra tankemönster. I slutändan styr dom till och med våra uppfattningar om rätt och fel.

Alla borde fråga sig själva vad ens tankar och bedömningar grundar sig på. Är det dina egna reflektioner, eller är du påverkad av systemet? få tar sig tid och landar i de dagliga spontana bedömningarna och åsikterna vi uttrycker. Ta dig tid och begrunda dom innan du slänger ur dig dom, ta dig tid.

Ikväll är det Melodifestivalen på TV, ikväll är Dogge med. Vad du tycker om det kan bero på hur styrd du är av systemets regelsystem.

Jag tycker själv det är synd att Dogge inte bidrar till att låta myten kring Latin Kings leva vidare. Snarare tvärtom. Men Dogge är en känslomänniska som låter känslan styra, inte strategin.

Lyssna på när Dogge själv begrundar sin medverkan genom att klicka här. Klicka på ljudfil del 1, och rulla in ca 35 minuter.

Begrunda.

Dogge hos mig i fredags, han bjöd på semlor och pratade av sig.

Dogge hos mig i fredags, han bjöd på semlor och pratade av sig.

6 | Kommentera!
, , ,6 kommentarer


 1. Samir P skriver:

  El Ceasar!

  Jag skiter i hur mycket mer reklam han gör mer än mig,de är de att det inte går i hop med hans image,Elgiganten och MF är bara några grejer han har gjort som e pinsama! men men de är vad jag tycker!!

  Fred ut!

 2. MOFO skriver:

  Tyvärr är alla inte födda med kanelbullar och saft, vi kan inte tänka på vad som är ”PINSAMT” vi måste tänka på våra barn. Då blir el-giganten & melody festivalen mer överlevnad. Så när man tänker på detta blir ”CRED” & ”LEGEND” snack lite enfaldigt.

 3. Grass skriver:

  Kan rekommendera alla haters att läsa denna djupgående och otroligt rörande intervju med Dogge som gjordes innan jul.
  http://magasinetnovell.se/2010/02/10/vad-hander-len/#more-434

  Där berättar han själv varför han gjorde Elgiganten mm.

 4. EL CEASAR skriver:

  Måaste säga melodifestivalen är huvudvärk :) men men det behövs såna svartskallar som dogge som håller melodin vid liv.

  SAMir var inte bitter För at tsnubben gör mer reklam än dig haha.

  Dogge still e lite knaz håller med men han gör sin grej han e inte 20 elelr 15 år han har tagit ett steg framåt, Brosan dogge håller på Aik jag håller på Aik OCh det behövs mer Aikare på Tv :P Jag säger lycka till i melodi festivalen hoppas han kör det var fint väder för den där sista låten jag hörde med han var fan knaz BLA bla Bootkyrka bad boy från botkyrka Knaz låt.

 5. Brenda skriver:

  Agreed med Samir…pinsamt!

 6. Samir P skriver:

  Känns som det är en desperat försök i gen av dogge!
  för mig skulle han a blivit en legend om han skulle a låtit bli Elgiganten och melodifestivalen,men sorry doggen DIN Stil e Fallen!

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter