oktober 14, 2009

Vad sägs om lite svensk hiphop i sås? en serie som kommer pågå på den här bloggen. Idén kommer från programmet Pangbulle med Fredrik Lindström, Peter Apelgren, Kjell Bergqvist och Robert Gustafsson. Programmet gick på TV4 och blev tyvärr lite av en flopp (gick bara i två avsnitt tror jag) men den hann bjuda på Fattaru i sås. Ett fenomen som nog aldrig kommer att få upplevas igen.

Fattaru som ser väldigt obesvärade ut fick sitta i Hollandaise-sås på den tiden, enligt Lindström för att dom precis som såsen var på väg in i svenska folkhemmet.

Vilken sås är gruppen idag då? Idag ingår Fattaru i ett kollektiv som heter SafehouseStaff där de blandar tung bas med den rätt nya genren Skweee.

Med tanke på det skulle de nog idag få vara Wasabi. Det är ju ingen sås fast den intas ju lite på samma sätt. Den gör precis som SafehouseStaff sin egen grej alltå och är rätt unik, fast den hamnar under titeln tillbehör, eller i kollektivets fall, musik. Den är ingen sås men den skulle kunna vara det om den späddes ut och blev mer lättintaglig, men det skiter den i precis som kollektivet.  Den är istället hårdkokt, för vissa svår att inta och den struntar faktist i att den skiljer sig från mängden. Den vill nämligen inte tillhöra mittfåran. Samtidigt går den nästan bara ihop med det som tillhör närmaste familjen (i wasabins fall sushin, i kollektivets fall artister som har koppling till kollektivet) och skär sig med övriga.

Den går även bäst hem i storstäderna… dock kan landsortsfolk slänga upp en tub wasabi, eller en SafehouseStaff-låt när han lite pretentiöst vill visa att han har koll, och inte är traditionell.

Framöver kommer följande såser att behandlas i den här bloggen: Majonnäs, Bechamelsås, Gräddsås, Mild röd sås (till kebaben), Kantarellsås och Kebabsås.

2 | Kommentera!
, , , , , , , , , , , ,2 kommentarer


  1. Tobbe skriver:

    Mycket skumt.. Bra sida du fixat dock!

  2. Du vet inte skriver:

    va fin din nya blogg blev :)
    gillar designen.
    Kram / M

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter