september 28, 2010

Namnet Supersci är något av en kvalitetsstämpel inom svensk hiphop.

Det är en trygg känsla när ny musik från Supersci landar hos en. Man vet redan innan första lyssningen att musikens, rappens och produktionernas nivå kommer ligga högt, och man vet att gruppen kommer bjuda på en resa som hiphopen numera sällan tar med en på.

Det är som om Supersci lever i sin egen skyddade värld. Det är tydligt att rapparna Arka, Mr Noun och Remedeeh inte mäter sig med andra rappare, utan har lagt energin på att förfina sina egna färdigheter. Producenten Flyphonic har struntat i att tänka på vilket sound som är i tiden och fokuserat på att låta sina egna preferenser förädlas. Fokusen ligger på att skapa bra musik för kärleken till hiphop, och i berättandets namn.

Spåren består av organiska downtempo-beats med ett rymdlikt sound av soul, syntar, bas och trummor. Känslan är harmonisk och reflekterande, berättandet och musiken ger varandra utrymme. Rapparna har något att förmedla och berättar ostört om sina reflektioner kring tiden och sin plats i omgivningen. Det som sägs känns autentiskt.

Namnet Supersci är något av en kvalitétsstämpel inom svensk hiphop.

(Publicerades i Gaffa, september 2010)

0 | Kommentera!
, ,Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter