december 10, 2009

På måndag blir jag inlåst i en glas-studio mitt på Avenyn i Göteborg. Jag, Timbuktu och P3 programledaren Christer blir inlåsta i studion och ska sända radio och TV dygnet runt. Och vi får heller inte äta under dessa dagar. Vi får näringsersättning bara.

Vi sover i skift i ett pyttelitet sovrum byggt i anslutning till studion, där finns en dusch och en toa också. Och allt är byggt från scratch, och rivs när vi sänd färdigt. Vi sänder dygnet runt i P3 och 19 timmar om dygnet i SVT 2. Kanal 2 skippar alla sina ordinarie program för att kunna sända live från vår studio. Däremot sänder de sina egna programn mellan 17.30 – 22.30, så då syns vi inte i tv. Men vi finns att följa live via datorn på www.musikhjalpen.se hela tiden. Massor med artister, malariaexperter, skådisar och andra kända profiler kommer gästa programmet. Det här är en av SVTs och SRs allra största satsningar.

Meningen med detta är att samla in pengar i kampen mot Malaria, som faktiskt döda ett barn var 30 sekund i världen. Visste du det? Vi samlar in pengarna bland annat genom att 100% av musiken som spelas är önskelåtar, och varje önskelåt kostar 50 kr. Du kan ju slå två flugor i en smäll och både se till att svensk hiphop spelas i P3, samt rädda livet på ett barn.

Jag återkommer med en videoblogg med mih, Timbuk och Christer senare. Ha det fint nu.

0 | Kommentera!Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter