december 5, 2010

En högkvalitativ schablonbild av den moderna uptempo-RnB’n

Ett helt artilleri av de hetaste namnen har samlats kring Shontelles debut för att kvalitetssäkra resultatet. Bland gästartisterna märks Asher Roth och Pitbull, och bland producenter och låtskrivare finns superkrafter som The-Dream och Bruno Mars, Sean Garrett som skapat hits åt Beyoncé och Usher, Rock City som gjort detsamma åt Akon, och Jason Derulo och SRP som jobbat med Rihanna.

Resultatet av att så många sakkunniga inom popmusikens mainstreamfåra samarbetar är spår som är medryckande och håller högsta produktionskvalité, men som temamässigt, textmässigt, soundmässigt och i arrangemang är en schablonbild av den moderna RnB:n. Du har helt enkrlt hört det förut. Shontelle gör klichémässig radiopop, klichémässig radiodisco och färglös uptempo-RnB. Det handlar om massa syntar och reverb på sången, som dock framförs av hennes behagliga och oansträngda röst.

Det här är musik som kommer addas flitigt i radions spellistor av musikredaktörer, remixas måttligt av DJs, och nog aldrig påträffas i vanligt folks mp3-spelare.

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter