maj 21, 2012

BETYG: 5 av 6
Artist: Schoolboy Q
Skiva: Habits & contradictions (Top Dawg)

Tillsammans med de resterande medlemmarna i kollektivet Black Hippy Crew utvecklar Schoolboy Q, Kendrick Lamar, Ab-Soul och Jay Rock sakta vår föreställning av west coast-hiphopen.

Schoolboy Q växlar mellan stilartens avslappnade tillbakåtlutning och en mer pådrivande, aggressiv framåtlutning i förmedlad sinnestämning, sound och uttryck. Skivan tilltalar både emos och moshpit-uppviglare och växlar mellan bounce och mörk, utdragen melankoli med medvetna verser i introvert läge. Textraderna består av punchlines och dubbelbottnade liknelser och Schoolboy Q visar sig snabbt vara en av rapvärldens största retstickor. Han är passivt aggressiv, politiskt inkorrekt och sysslar med olovliga uttalanden. Han är dock konstant elegant, en chic finlirare som för sig med finess.

Albumet som innehåller 15 spår undviker att kännas utdraget genom att ständigt röra sig framåt med många och originella inslag i varje steg. Skivan är uppenbarligen resultatet av ett nörderi. Såhär låter samtida hiphop när enstöringar och ousiders ljud- och rapnördar och råkar dra in smutsen från gatan i mixen. Det här är för hiphop för finsmakare som uppskattar alternativa, nya modeller. Spåren är för graciösa för att vara publikfriare, men skivan är ett av de bästa året 2012 hittills bjudit på.

(Publicerad i Gaffa)

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter