juni 21, 2010

Det verkar inte bli någon comeback för rapmonstret Eminem det här decenniet. Det senaste albumet är en större besvikelse än den förra. Läs min recension om Eminems ”Recovery” i musikmagasinet Gaffa.

Och klicka här för att läsa min recension på förra albumet ”Relapse” i City här.

11 | Kommentera!
, , , ,11 kommentarer


 1. HIP HOP skriver:

  Synd att ingen riktigt lyssnar ordentligt på musik längre… älskar att sitta ner och öppna skivan och sätta in den i stereon med riktiga hörlurar och bara lyssna igenom en skiva från början till slutet och lyssna på texterna och läsa vilka som har produverat låt för låt…. har tröttnat på alla recension’er folk gör nu för tiden…. GLÖM INTE MUSIKEN OCH ALLT JOBB SOM LÄGGS BAKOM EN SKIVA…. Lyssna på musiken om inte flera gånger innan ni dömer ut den…. och skriv fullständiga förklaringar…. HIP HOP FOREVER!

 2. DD skriver:

  @Ante
  Citerar en av kommentarerna till den recensionen vilket är på samma spår på det jag tidigare undrade: ”Any greatness left you say eh? But your magazine never actually acknowledged the greatness..I mean 1 and a half for MMLP which is arguably one of the greatest rap albums of all time”

  Och ni övriga som sågar det, har ni nånsin tyckt om nåt Eminem-album? Är lite som att jag skulle såga finsk folkmusik för att jag inte förstår språket.

 3. Ante skriver:

  @ BraJobbatGumman
  Jag hörde plattan igår och anser att det är hans absolut sämsta.

  @DD Har du sett denna? ett av världens största musikmagasin med cred:
  http://www.slantmagazine.com/music/review/eminem-recovery/2155

  Men bra att just du hittat en skiva du gillar.

 4. Marco Ooi skriver:

  Synd, han kan ju så mycket bättre. Eller han har kunnat iallafall.

 5. Mawila skriver:

  Dock är no Love beatet jävligt välproducerat, skulle inte kalla det fantasilöst. Visst låten är sjuukt uttjatad och spelad, just därför är det svårt att lyckas sampla låten och föra en ny mening till den. Blaze lyckades bra med detta, men skivan suger.

 6. Putte skriver:

  Allvarligt talat. Recovery är en usel platta. Det finns bara 1 bra låt och inte ens den är speciellt minnesvärd.

 7. Chrille skriver:

  Recovery är BUULLL! pissdålig, och alla som inte hör det är mongos.

 8. DD skriver:

  Känns som du mest bara inte tycker om Eminem.

  Du beskriver lyriken med ”Kvinnor ska strypas och sparkas i skrevet om de lämnar honom, han vill knulla för det är det stjärnor gör, och hela världen kan dra åt skogen.” – detta beskriver på inget sätt det skivan handlar om. Samtidigt är det texten och rytmen som är det viktigaste hos Eminem och därför han blivit hyllad.

  Avslutar med att han ska ”rekonstruera en egen ny identitet.” Jag tror att du hade dissat alla eminems skivor per default.

  En kontrasterande recension kan läsas på http://www.rollingstone.com/music/reviews/album/17385/118961

 9. BraJobbatGumman skriver:

  Tyvärr läste jag nyss din så kallade ”recension” och den lämnade mycket att önska. Faktum är att den inte gav mig någonting alls egentligen förutom en inblick i din till synes tomma hjärna.

  Det finns i princip endast två möjliga scenarion till vad som inträffat: antingen skrev du en fullständigt värdelös och felaktig recension med flit för att på ett tragiskt sätt få lite uppmärksamhet, eller så är du helt enkelt totalt inkapabel till att avgöra vad som är bra musik och sedermera skriva något som åtminstone påminner om riktig journalistik.

  Men visst, bortsett från det faktum att Recovery kommer bli årets största album när det kommer till försäljning och uppmärksamhet varvat med att majoriteten av alla professionella recensenter har hyllat albumet så har du förmodligen rätt. För även om i princip varenda hiphopskalle jag känner gillar albumet så måste väl din åsikt vara den rätta? Det är ju trots allt du som har hand om en usel radioshow och skriver hobbyrecensioner på en sida vars läsarantal kan räknas i ental.

  Tack för ett gott skratt.

 10. Daniel skriver:

  Jag tror aldrig att jag jag INTE varit överens med någon såpass mycket som jag är med dig om detta.

 11. MKN skriver:

  Dock är no Love beatet jävligt välproducerat, skulle inte kalla det fantasilöst. Visst låten är sjuukt uttjatad och spelad, just därför är det svårt att lyckas sampla låten och föra en ny mening till den. Blaze lyckades bra med detta, men skivan suger.

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter