juli 12, 2011

När Wu-Tang Clan-medlemmen Raekwon nu släpper sitt femte soloalbum ”Shaolin vs. Wu-Tang” kan man knappt tro att det har gått mer än ett decennium sedan hans solodebut ”Only Built for Cuban Linx”, som gick direkt in på 4:a på Billboardlistan när den släpptes 1995.

Raekwons rap är lika intakt som hans musikaliska preferenser. Trummorna är lika smutsiga och hårda, temat är Kung-Fu och gangsterliv och refrängerna består av rap. Som brukligt innehåller spåren mycket samplingar och däribland en hel del från Kung-Fu-filmers slagsmålsscener. Den narrativa berättarformen är också konstant. I sann Wu-Tang-anda är varje vers en akt som berättas ur förstahandsperspektiv med plats för de många detaljer som huvudpersonen upplever. Spåren vilar på dramatiska stråkar och körer och skulle kunna tjäna väl som filmmusik.

För Raekwon-fans är helheten igenkännbar och en försäkran om att hiphopgubben stabilt håller sig till sitt och det med god kvalité. Men för er andra kan det hela möjligen upplevas som gammalmodigt och bakåtsträvande.

0 | Kommentera!
,Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter