juli 12, 2011

R’n’b som får dig att känna.

Newkids debutalbum ”Alexander JR Ferrer” må definieras som RnB men skiljer sig från det mesta annan musik med samma kategorisering. Albumet är nämligen fylld med personliga och självutlämnande texter. Newkid är inte rädd för att bli djup och intim. Han sjunger och rappar om sina tonårsdrömmar, kärlek och ångest inför att växa upp och hitta sig själv.

Albumet är en väl sammansatt och rund skiva på tio spår med synthlager, sångrefränger och släpig, skruvad rap a la Lil’Wayne och Lorentz och gästspel av rapparen Ison som omedelbart ger trovärdighet åt Newkid.

Tonen är väldigt melankolisk och tungsint. Det är som om Newkid bär på en gammal själ och tyngd över sina axlar. Det här är inte party-RnB som vill få tonåringar att klä upp sig, känna sig snygga och dansa hela natten. Detta tar istället tonårsångesten i handen och bemöter det vemod som råder under tonårens förvirring. Med andra ord kommer ”Alexander JR Ferrer” nå sitt mål och gå hem hos den yngre P3-publiken som behöver få sina övermäktiga känslor tangerade.

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter