december 6, 2010

N.E.R.D verkar tillfälligt ha tappat bort sin energi och spets.

N.E.R.D representerar musikalisk spets och har sedan 2002 utmanat allmänna uppfattningar om vad hiphop kan tänkas vara. På fjärde albumet Nothing återfinns gruppens musikaliska stilighet, men N.E.R.D verkar tillfälligt ha tappat bort sin energi och spets.

Skivan innehåller inga låtar som sätter sig i minnet eller gör större intryck förutom att man konstaterar att det är kvalitativ musik med högkvalitativa produktioner. Enda låten som kan fungera som singel är maintream-poppiga Hypnotize U, producerad av Daft Punk. Arrangemangen är i övrigt förutsägbara. Trummorna som alltid varit Pharells starka sida är densamma i flertalet av låtarna, och spåren I’ve Seen The Light / Inside Of Clouds, Help Me och Life As A Fish börjar ovanligt nog med exakt samma cymbal-intro.

Kärleken till musiken och den goda smaken finns där, men producenterna känns i helhet matta. Spåren bör nog upplevas live, ackompanjerat med ett gediget liveband, för i radio och MP3-spelare platsar de inte lika bra. Det här är en platta som kommer uppskattas av producenter och de mest hängivna fansen men som går massan förbi.

(Pulicerad i Gaffa Nov, 2010)

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter