oktober 21, 2009

Kanske har vi fått vår egen Hype Williams? Fast vår stjärn-musikvideomakare har ingen kärlek till gungande rumpor och champagnesprut på nakna tjejer… han gör det istället eklektiskt, färggrannt och rätt elektroniskt. Hans musikvideos bjuder på gamla tiders symboler och nya tiders vibe, och de är väldigt ambitiösa.

Maceo Frost är bara 19 år men har redan hunnit jobba med artister som Adam Tensta, Pato Pooh, Lazee, Ken Ring, Blues och Supahumans. Han har på kort tid visat att han har fingertoppskänsla och inte minst, god smak. Kanske ligger det litegrann i generna? Maceo är son till en av våra svenska hiphop-pinjonärer Damon Frost.

Maceo ska du hålla ögonen på.

Maceo Frost

Maceo Frost

Här är två av Maceo Frost’s senaste verk, beskrivna av honom själv.

Supahumans – Double Trouble: – Jag ville göra någonting riktigt bra till mitt slutprojekt i gymnasiet. Det var min första riktiga musikvideo-projekt. Videon är en hyllning till legenderna inom hiphop och är inspirerad av Bigg Daddy Kane, Parliament, Funkadelics och KRS-ONE. Det jag vill visa med videon är en annan sida av hiphop än den vi ser överallt idag, visa att man kan vara annorlunda. ”The sky’s the limit, but to space we’re headed!”

Pato Pooh ft. Adam Tensta – Follow Me: – Jag fick idéen för ungefär ett år sedan, när Pato spelade upp den instrumentala versionen av låten. Tyckte den var galen! Eftersom jag själv växt upp med Nintendo-spelen så ville jag att videon skulle bli en nostalgisk trip genom spelhistorien. Ville göra en video som alla orkar titta på, även de som inte lyssnar på hip hop.

Maceo avslutar med: – Just nu vill jag fortsätta kunna göra det jag gör nu, Göra videos på mitt sätt, ha roligt, ständigt utvecklas och bli mycket mycket bättre än vad jag är nu!

8 | Kommentera!
, , , , , ,8 kommentarer


 1. Alec Laine skriver:

  Jag är så stolt över att ha känt Maceo under åren då han utvecklats som mest, och är tacksam för allt han gett mig i form av vänskap och inspiration. Han förtjänar all respekt i världen för sin kreativitet. Sprid kärleken!

 2. Gabii skriver:

  Pato Poohs nya video är verkligen de bästa som hänt hip hopen i sverige. Skit bra. Tack till Pato Pooh, Adam och maceo..

  Jag tycker att amesti borde skriva mer om pato . du recenserade inte hans skiva du skriver typ aldrig om han bara via andra grejer. han va typ tjock sist han va hos dig de va typ två år sen och har har sen den blivit en av sveriges största rappare.

  hämta interessanta artister till ditt program, pato e hetast nu.. de e vad jag tycker. annars så e de skit grymt att du fått egen hemsida följer mycket av de du gör…

  Stolt 163 representant.

 3. Hanna skriver:

  Supahumans e nog bästa jag hört på länge video framhäver det positiva i Hip-Hop, tack! Supahumans och Maceo.

 4. BTNH skriver:

  Follow me e grymm :D

 5. N skriver:

  Maceo ÄR GRYYYYM!!!

 6. Sofia skriver:

  Follow me är en riktigt skön låt! :D

 7. Du vet inte skriver:

  han är riktigt duktig på det han gör

 8. David Paulsson skriver:

  Follow me är lätt årets svenska video. Big up Maceo för videon och Pato (+ Adam) för en grym låt!

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter