november 11, 2009

I fredags var Rigo, eller för många fortfarande Rodde från Infinite Mass, fokusgäst i Kärleksattacken.

Det som fascinerar med rapparen och talangfulle sångaren Rodde är förutom hans fantastiska tajming, hans bredd och hämningslösa förhållande till skapandet. Rodde som var bland de få i landet som gjorde west coast-hiphop har nu den aktuella plattan Bad Man ute som innehåller influenser från södra USAs (senare kallad) rhythm and blues från 1950- och 60-talet. Det som delvis är rötterna till rock and roll. Plattan innehåller en mycket bra cover på 1957-års hit Lucille med Little Richards. Här får du en bakom-kulisserna glimt från sändningen när vi spelade låten.

Klicka här för att se bilder från vårt möte och lyssna på när Rigo pratar med mig.

Låten är inspelad i turnébuss, och i brist på mikrofon med Rigo sjungandes i hörlurarna (inkopplade där mikrofonen ska vara ), därav den schyssta effekten… Lyssna här:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ett minne jag har från Rodde är när han spontant dök upp i min studio i sällskap med Tito under sändning och skulle köra en låt från plattan live. Studion var packad med ca 25 stycken rätt unga svenska rappare som medverkat i tävlingen The MC under säsongen. De var nu där för att göra sina slutpläderingar inför omröstningen. Medan rapparna i klassisk hiphop-stil såg rätt hårda ut kom hiphop-veteranen Rodde in, ställde sig vid micken och drog ogenerat av skönsång. Rapparna som förmodligen vuxit upp med Rodde och Infinite Mass och fortfarande har honom som förebild visste inte riktigt hur de skulle hantera det hela… det var som att flera av de tänkte: oj, så man FÅR göra såhär också som rappare?

Rodde är ett exempel på när skapandet inte begränsas av konstruerade regler inom kulturella uttrycksformer. Viva!

2 | Kommentera!
, , , , , , , ,2 kommentarer


 1. Ametist skriver:

  Kul att du upptäckte det… det där är ett jätteprojekt inom svensk hiphop so kommer svasläjas snart! vem vet, om du frågar runt tillräckligt så kanske et kommer ut nu på en gång
  ; )

 2. nick skriver:

  hej!

  vad är det för skiva med ametist som lorre snackar om i klippet:
  http://www.youtube.com/watch?v=EOSbkLhH5-k&feature=player_embedded

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter