januari 20, 2010
Programldaren Timo Räisinen och Lilla Al Fadji som ger presskonferens inför P3 Guld

Programldaren Timo Räisinen och Lilla Al Fadji som ger presskonferens inför P3 Guld

Det här är året då P3 Guld kliver upp på segrarpallen som landets mest populära musikpris.

Dess ”konkurrent” Grammis år efter år sakta med säkert tappat i pondus och hype, trots att det är ett internationellt prestigefyllt pris. Grammis verkar inte locka marknadens köpkraftiga målgrupp, den yngre generationen mellan 16 – 25 och priset känns i jämförelse med P3 Guld mossig och betungande på något sätt. Lite för mycket Riks Fm, Gert Fylking och Adam Alsing.

Min gissning är att Grammisgalan föll på tv-sändningarna. Produktionerna och valet av inslag och presentatörer har år efter år gett intryck av ett evenemang med dålig koll på nutida anda och de profiler som är heta just nu. En smått elitistisk känsla och för högt satta ribbor som till slut snoppade av massan. Tyvärr verkar massan inte sakna eventet, det var länge sen de i sitt privata liv refererade till en artist med ”hon som vann Grammis”. Grammis blev ett branschens-pris.

P3 Guld känns mer ”här och nu” och ett folkets pris. Den välplanerade galan var tajt i vändningarna mellan liveakter, unga och bitvis mindre kända prisutdelare och en entusiasmerande programledare. Framförallt gjorde sig galan väldigt bra i TV. Jag blev imponerad av dess minimalistiska men effektfulla backdrops, ledskärmar och scenografi.

På P3 Guld-galan satt jag mittemellan Lilla Al Fadji och Timbuktu. Lillan sa i egenskap av Fille flera gånger att galan var imponerande och att den hade fått ett lyft, och Timbuktu sa att galans pris ”Guldmicken” enligt honom är Sveriges finaste musikpris.

Se där…

2 | Kommentera!2 kommentarer


 1. Leila skriver:

  P3 guldgalan.. Timo Räisänen.. hmm

  VARFÖR måste han förlöjliga den svenska hiphopen genom att ”härma” en hiphopare eller vafan det nu än var han försökte göra?
  Hur kan man vara så respektlös?
  Och vad var det med J-son? Varför ställde han sig bakom honom, han sa ju inget, hade liksom inte någon som helst roll i Timos presentation, dom nämnde inte ens hans namn, varför ska han då ställa sig bakom honom?

  Hursomhelst, najs för STOR att han vann – han förtjänar priset!

 2. guld my ass skriver:

  vem bryr sig om svenska musik priser!! hahaha samma gamla namn om o om igen lars winbäck eller vad dom nu heter..pinsamt……snälla 8 milj människor e väl inget o tjata om….. samma gamla rävar som slickar varandras rövar….. nä tack då har jag större respekt för roxete, europe etc som vinner riktiga prsier i riktiga länder…….peace

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter