maj 31, 2010

I fredagens ”Kärleksattack på svensk hiphop” satt Million Stylez och Sam-E från Medina i Stämman . De båda pratade om hur det kommer sig att det i Sverige verkar finnas färre artister med öppen religiös profil såsom Common och Mos Def. Vad är det med den svenska mentaliteten och klimatet som gör att det inte är lika självklart för artister att använda sin musik som en kanal för at sprida sin tro? de lyssnare som var med i programmets facebook-sida hade en hel del teorier kring frågan. Million Stylez har precis släppt sitt nya album ”Everyday” som lovordats en hel del, han berättade om den, de många och långa turnéer han varit på senaste tiden och att han spelat för en publik på 60.000 personer. Million berättade att det för honom är naturligt att använda musiken för att sprida budskap om andlighet, att det är ett medvetet val. medan Sam-E från Medina som är muslim berättade varför han inte gjort det inom sin musik, och de problem han stött på med anledning av sin tro och sitt yrke… bland annat har han fått skicka brev till varenda imam i landet.

Melika från bloggen DuvetInte var i studion och berättade om sin dokumentärfilm ”En resa genom hiphopsverige” som hon filmar just nu, Ametist premiärspelade låtar, The MC var Sound från S.T.I.C.S och Stockholmsyndromet som släppte sitt album den här dagen kom förbi programmet och körde ”Nata Cash” live, det måste du höra!

En del lyssnare höjde på ögonbrynet när de fick veta att Salem Al Fakir var Veckans Fokusgäst… innan de hörde intrvjun med honom. Hela hiphop-Sverige myste med Salem som redde ut sin musikaliska bakgrund, om sin beblandning med hiphopen i Sverige och skillnaden mellan att jobba med att skapa hiphop och mer poporienterad musik som han gör annars. Salem berättade vad han tyckte om hiphop första gången han hörde det och varför han sedan kom på att den var så genialisk. Och sen kom han på att det är nu i och med att han är med i Kärleksattacken som han slår igenom på riktigt…

Klicka här för FLER bilder och för att lyssna igen! (Alltså: fler bilder, fler bilder, fler bilder. Klicka på länken nurå).

Stockholmssyndromet körde "Nata Cash" live!

Ametist kommer på Sam-E med något...

Stockholmssyndromet

0 | Kommentera!
, , , , , , , , , , ,Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter