maj 16, 2010

Kelis har tagit ny musikalisk kurs mot modern dance, house och techno.

Kelis som i över ett decennium profilerat sig som RnB-artist gör nu en modig 180-graderssväng och sätter av mot ny musikalisk kurs. Vi får stilren modern dance, house och techno signerat producenterna, tillika housegudarna David Guetta och Benny Benassi.

Resultatet är en platta där varje spår är ett eget dansgolvsmonster med omedelbar hitfaktor. Spåren har korta intron och långa outron. Den ena tar vid där den förra slutade vilket resulterar i en sömlös skiva som DJ’s lika gärna kan låta rulla från början till slut alla nio spåren igenom. Låtarna är lager på lager-produktioner med komprimerade bastrummor och vinande luftiga syntar vari Kelis viskande röst hörs med minimalistiska repeterande låttexter med glädjefyllt budskap.

Det känns emellertid som att Kelis inte har velat experimentera för mycket, vilket kanske är lika bra för nu gällde det nog att få den nya musikaliska inriktningen att gå hem. Producenterna har här använt sig av väl beprövade tricks och recept som garanterar lyssnarens ökade puls. Hade det inte varit för de ständiga överraskande, och stundvis hårresande, inslagen som återfinns i samtliga spår hade plattan kanske gått en obemärkt förbi. Men Guetta och Benassi har ansträngt sig och gett Kelis lite av sitt magiska stoff.

Det här är vad Black Eyed Peas önskar att de hade gjort med sin förra platta, vad Madonna redan gjort i sin senaste, och vad Kelly Rowland kommer att göra i sin kommande.

(Publicerad i Gaffa maj 2010)

0 | Kommentera!
, ,Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter