juli 27, 2011

Ett osignerat verk

Inför sitt femte studioalbum LP1 meddelar Joss Stones att har återuppfunnit sig själv som artist, precis som hon gjorde 2007 med albumet ”Introducing Joss Stone” och 2009 med albumet ”Colour Me Free”. Skillnaden är väl att ”Lp1″ släpps på hennes egen label Stone’d efter ett uppmärksammat uppbrott med skivbolaget EMI.

En sådan uttalad omstart borde innebära att artisten visar på viss ny stilistisk och soundmässig kurs som i bästa fall känns klarare och mer autentisk. I Joss Stones fall sker det omvända. Albumet ”Lp1″ kan vara hennes mest osignerade och anonyma verk hittills. Joss Stone penetrerar ljudvågorna med sin heta soulstämma som nog är mer varierad lägesmässigt och teknikmässigt än de flesta andra inom samma genre, men absurt nog lyckas hon själv förvinna bakom rösten. Man får en känsla av att hon konstant blundar när hon sjunger och önskar att hon då och då ville titta en i ögonen. Stone får helt enkelt ingen kontakt med lyssnaren.

Otippat nog har hon valt att genomföra återuppfinningen av sig själv tillsammans med 80-tals bandet Eurythmics grundare David A. Stewart som både medproducerat och hjälpt henne att skriva spårens låttexter. Av allt att döma är 8-talsikonen en dålig mentor för Joss Stone. Resultatet av samarbetet är tio spår som är allt och inget. Det hela låter som en osäker kompromiss där det enda solida är hennes röst. Resten är lite 70-tal, lite 90-tal och väldigt mycket gubbe.

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter