november 14, 2010

Imorgon måndag åker jag iväg till Moldavien tillsammans med ett SVT-filmteam , åter hemma på fredag kväll.

Vi kommer att besöka Gatubarnscenter Aschiuta Chisinau som stöds av Rädda Barnen och finns i huvudstaden Chisinau. På barnhemmet bor barn mellan ca 6 – 16 år som varit utsatta för trafficking (sexhandel), och dessa ska jag träffa. Vi ska filma ett 6 avsnitt lång serie som sänds under veckan då årets Musikhjälpen är igång. Ett avsnitt varje kväll, och besöker jag Musikhjälpens glasshus någon gång den veckan för att berätta om mina upplevelser.

Jag känner verkligen att det här är en utmaning, både för mig som journalist och som människa. Det kommer att bli påfrestande såklart. Men jag är omgiven av ett bra team och ska nog klara det. Dock har min mormor här hemma inte långt kvar, jag hoppas hon finns kvar tills dess att jag är hemma igen.

Jag tänkte att att den som vill kan följa med mig under resans gång genom att följa mig på Twitter. Tänkte dela med mig så mycket jag kan där… har ingen aning vad jag kommer att möta och känna, så vi får se vad som kommer ut där. Men följ mig så upptäcker vi tillsammans twitter.com/ametistametist.

Mer om årets Musikhjälpen: Temat för årets Musikhjälpen är ”Barn är inte till salu”

13 | Kommentera!
, , , ,13 kommentarer


 1. Ametist skriver:

  Här kommer reportagen att ligga; http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3946&grupp=13004

  Just nu finns det lite bilder där.

 2. Ametist skriver:

  Jag vill tacka er alla för stödet och de fina orden. Jag har fått en hel del mail också… ledsen att mitt svar om att jag kommit hem dröjt, det har varit en lite tuff period. Men, filmningen har gått bra, min mormor är tack och lov fortfarande i livet, och vi klipper och redigerar dokumentärserien just nu. Den kommer att gå varje kväll på SVT under Musikhjälpen med start 13 december, då kommer serien att finnas uppe på Musikhjälpens hemsida också på http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

  Vi ses där. Kram

 3. Ametist skriver:

  Hej Felizia, Samson For President har faktiskt gjort sina första radiointervjuer hos mig och kört live i mitt program i våras. Jag har också uppmärksammat honom här på min hemsida. Han är jättebra! och gästar Mohammed Alis kommande platta. Du har bra smak!

 4. Felizia skriver:

  Hej!

  Tänkte att du skulle gilla det här! Grym svensk soulartist – Samson For President!
  http://www.samsonforpresident.com/blog/i-can-stand-the-pain-live

  Hör av dig om du gillar det och vill veta mer! :)

 5. Sara skriver:

  Hej Ametist! Jag beundrar verkligen dig och ditt mod, och att du ska göra detta projekt, tycker att det är viktigt att vi som bor här i Sverige vet om hur det är i Mol­da­vien. Vi lever i vår egen rosa bubbla känns det som. Hur som helst hoppas även att din mormor håller ut :( Moavfagh bashi! kram/Sara

 6. Sabina skriver:

  nice!! sådana projekt vill jag hänga med på och fotografera!!

  ååå!!! ycka till!! peace Sabina

 7. CB skriver:

  Att du åker till Moldavien för att besöka ett center för utsatta barn och ungdomar är GRYMT! Syftet med resan och Musikhjälpen är otroligt viktigt. Det kommer absolut bli ett tungt möte, men det kommer säkert ge tillbaka positiv energi och insikter också. Du kommer nog arbeta med Anna Magnusson i årets Musikhjälp, hon är också grym.
  All lycka till!

 8. momodou jobe skriver:

  spännande och oviss vecka onekligen men som det sägs, i slutändan är det inte målet i sig utan själva resan som är det primära, och med din och tv-teamets närvaro på Gatu­barnscen­tret Aschi­uta Chi­sinau så kommer det skapas en viktig och behövd mediauppmärksamhet kring ämnet trafficking och dess offer.

 9. Nadja.A skriver:

  Hej Ametist, jag önskar dig lycka till på resan.

  Starkt av dig att belysa detta , någon bör göra det, och ge dessa barn en röst i världen.

  Om jag hade vetat tidigare hade jag samlat in lite leksaker och kläder etc. men det kanske går att lösa på efterhand? Om det behövs en insamling eller finns annat sätt hjälpa till på bidra gärna med länk i efterhand, länka med rädda barnen länk annars till Aschi­uta Chi­sinau.

  Jag beundrar ditt mod och kommer följa dig på twitter då frågor kring sex trafficking berör mig starkt!

  Massa varma hälsningar från ett grått Norrköping :)

  /Nadja

 10. Tomas skriver:

  Hej.Hoppas allt går bra.Saknar dej i glashuset men nu får man se dej där igen.
  Kram Tomas

 11. […] This post was mentioned on Twitter by Ametist Azordegan, Ametist Azordegan. Ametist Azordegan said: Jag reser iväg till Moldavien imorgon med SVT för att filma på barnhem… Här berättar jag: http://ametistazordegan.com/jag-reser-ivag/ […]

 12. Ametist skriver:

  Tack för stödet Eric. Jag ska göra mitt bästa…

 13. Eric Pihlstrand skriver:

  Du kommer att vara saknad av mig under veckan du är borta i Moldavien. Du brukar finnas i min dator oftast på morgontimmarna. Jag förstår utmaningen du står inför. Svårigheten att förmedla upplevelserna vidare till oss.

  Följer din stream på Twitter sen tidigare. Lycka till!

  :) Eric

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter