februari 10, 2010

Hör du det?

Andreas Grega är orsaken. Sångaren som efter livegigen sätter sig på scenkanten, tar fram ett dragspel och spelar för de i publiken som vill hänga kvar… killen som gärna stagedivear, innan första låten. Han som efter spelningar tar sig ut med bandet utanför arenan och kör akustiskt för de som varit för unga för att komma in. Han som sjunger om sitt hjärta som tillgängligt och sårbart. Han som gärna tar med sig sin katt till fotograferingar.

Andreas har möbelsnickeri som första yrke, ett uppehåll han gärna försvinner in i, i slutet av dagar med många intervjuer och uppmärksamhet. Det blir mycket av den varan just nu efter hans förbandsturné med Guldmicken-vinnaren Lars Winnerbäck, uppträdande på P3 Guld-galan, samarbetet med Timbuktu, Promoe och Supreme, och releasen av debutalbumet ”En sak i taget”.

Han berättade för mig att möbelsnickeriet till skillnad från musikskapandet ger hans kreativitet ramar. Träet är levande och anger regler, musiken kan han ge sig an hämningslöst. Och man får känslan att det är så han vill ha det. Gränslöst och måttlöst. Andreas Grega är en romantiker, en reflekterande outsider som vill sluka världen och känna alla känslor som den erbjuder.

In här och lyssna på min intervju med honom (Del 2).

Andreas drömmer om att samla in klotter från skolböcker och ställa ut dom, uppdelad på lektioner. Undrar om klottret på mattelektionerna skiljer sig från svenskalektioneras klotter?

http://www.andreasgrega.com

2 | Kommentera!
, , , , ,2 kommentarer


  1. David Paulsson skriver:

    Grega är framtiden. Många feta bilder av Erik by Erik (http://erikbyerik.com) i posten också. Kommer blir stort!

  2. MB skriver:

    Ja han är en helgjuten artist

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter