juni 7, 2010

Lyssna här:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

De båda var Fokusgäster i mitt program i fredags. De är nu aktuella med en gemensam EP vid namn ”Rose Red” som jag fick förhandsspela flera låtar från. Samarbetet mellan dessa två av landets bästa MC:s på engelska är intressant och rätt osannolik… Eboi kör på högre bpm, numera på house/electro-influerade beats, medan Glaciuz preferenser är mer klassiska hiphop-produktioner. De båda  har möts i vad som har livit en rätt intim ”mellow” platta, där ett lägre tempo tillåter de båda att komma fram ordentligt med satsning på lyriken och historieberättandet.

Eboi är numera ett välkänt ansikte och röst, han har hörts och synts vi sidan om Adam Tensta i flera år nu och längtan efter ett solosläpp från honom har varit stor. För dig som inte hänger med angående Glaciuz… han var en av de som lovordades mest under sent 90-tal som ”nästa stora namn” inom svensk hiphop. Tyvärr avtjänade komsportsprofilen ett straff direkt efter släppet av Wake Up-call 2005 och var sedan frånvarande till och med år 2008 ungefär. Glaciuz står också för mixningen av en del låtar på J-Sons förra album, exemplvis ”Windows” och ”Head in the Sky”.

2 | Kommentera!
, , , ,2 kommentarer


  1. Chrille skriver:

    Nästan FÖÖÖR mycket att höra dem båda! INTERNATIONELL nivå! Brraaap! jävlar vad fett Eboi gör det.

  2. Antonio SL skriver:

    Gött att höra att Glaciuz gör sin grej ”igen”!
    ..och EBOI! damn alltså…. alltid tyckt att han förtjänar mer uppmärksamhet än han fått. Nuff said!!

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter