oktober 8, 2009

Titeln ”Route Of Overcoming The Struggle” kom till efter en uppenbarelse under en Afrikaresa där Flo Rida kände att han kämpar lika mycket i livet som de fattiga på kontinenten.

Trots detta desperata anspråk på autencititet ger plattan en ”färglägga efter siffror”-känsla. Flo Rida har inte mycket att säga och hans stil är densamma som många andra södernrappare med stripklubbs-låtar. Låtarna är fullfjädrade bling och bootie-temalåtar och han rappar med ett intetsägande flow om ”penis satisfaction” och att slänga pengar på strippare.

Är du inbiten poplyssnare gungar du nog till vissa låtar. Det lånas nämligen friskt från techno, electro och gamla 80-talshits och är inte tillräckligt hiphop för att skrämma iväg dig. Men trots genomarbetade produktioner och dyra gästspel kommer du nog inte lägga dessa identitetslösa hiphoprester på minnet. Ridån går ner kring Flo Rida med denna platta.

Betyg 1 / 5

Bäst just nu: att svenska AFC snart släpper en låt på engelska igen

(Publicerad i tidningen City, år 2009)

Comments are closed.
kommentar


  1. […] Det var heller inte länge sen jag skrev en helsidesartikel om J-Son i tidningen City, och det var då historien om hans bakgrund gick i pränt för första gången. Han har sedan dess fått upprepa sin historian om och om igen för journalister. För visst gillar vi alla när artister har en historia att berätta. J-Son må tröttna i längden på att berätta historien om sin uppväxt i Brasiliens favela och om att hans mor var gatubarn. Men det ger honom det som rappare strävar efter, en historia att berätta,autenticitet. Och det är värt mycket inom hiphopen. Artister som Flo-Rida hade nog erbjudit hela sitt kungarike för en sådan bakgrund… (kolla här). […]

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter