februari 1, 2012

Vertigo | Betyg 3 av 6

Lättillgänglig electro-dansmusik med reflektiva texter.

Den tidigare The Streets-adepten och politiskt medvetna rapparen Example började en gång sin musikaliska karriär på garagebeats, men har liksom flera av senaste årens brittiska rapartister, som Tinie Tempah och Professor Green, förflyttat sig från hiphopen och över till electro-dansmusiken. Därmed hamnar även han i den nuvarande brittiska popmusiken mittfåra.

Två album in i solokarriären påpekade Example att det målet inför detta tredje album var att erbjuda folket upplyftande rave. Han når sitt mål, skivan bjuder på tydlig och lättillgänglig electro-dansmusik med vissa grimeinfluenser och utan några som helst direkta överraskningar. Skivans tolv spår är skapade av lika många producenter, här samsas Chase & Status och Faitheless produktioner med Examples berättelser om misslyckade relationer och kokainets påverkan.

Utmärkande för Example som dansmusiksartist är emellertid att han fortfarande skriver låttexter som en rappare. Texterna ger spåren dimension, de är reflektiva och berättande vilket är ovanligt för genren vars låttexter närmast är banala och anses irrelevanta för upplevelsen.

(Publicerad i Gaffa 17 januari 2012)

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter