april 11, 2011

För över ett decennium sedan samlade svensk hiphop sina krafter och slog sig in i det svenska folkhemmet. Petter, EyeN´I, Ken Ring, Looptroop, Latin Kings och Timbuktu var några av de som då markerade svensk hiphops existens och är sedermera kända som några av landets mest folkkära artister.

Det har alltså gått ett decennium och tiden var inne att dokumentera ännu en del av 2000-talets svenska hiphop på ett samlingsalbum och skapa en musikhistorisk referens.

Den 22 septemper 2010 släpptes EVOLUTION, ett måste för dig som var med under denna era av svensk hiphop. Ett samlarobjekt, som nu finns att köpa i digital form här via Itunes (skivan finns ej längre i fysisk form, grattis ni som hann köpa ett samlarex!) eller lyssna via Spotify här.

Evolution är ett projekt presenterad av The Salazar Brothers/Redline och mig Ametist. Mer info på hemsidan www.evolutionhiphop.se, där finns alla singelsläpp för gratisnedladdning, och under fliken ”Press” kan du ser hur EVOLUTION uppmärksammats av medier.

23 | Kommentera!23 kommentarer


 1. Ian skriver:

  sidewalk är med på skivan!!! yeeeees

 2. Anonym skriver:

  Leo är ju verkligen högaktuell med alla låtar han släpper och mixtapes som tankas ned på whoa…NOT.
  Kom igen! läs inlägget längre upp samlingen innehåller de artister som levererar idag ,Inte de som gjorde för 10 år sedan.

 3. Sam skriver:

  Fick ni med leo eller?

 4. Brad skriver:

  Verkligen propps till alla som jobbat med albumet! Hoppas verrrkligen att det släpps så snabbt som möjligt! Något datum klart än?

 5. hippiehopp skriver:

  sidewalk är med på skivan!!! yeeeees

 6. Anonym skriver:

  Jag pratade om ”Evolution” inte om radioprogrammet. Efter försvarstalet ska det bli intressant att se hur många artister jag prickade in när plattan släpps.

 7. Dan skriver:

  Fick ni med leo eller?

 8. Matte skriver:

  Vilka e med på plattan?

 9. nicke skriver:

  Verkligen propps till alla som jobbat med albumet! Hoppas verrrkligen att det släpps så snabbt som möjligt! Något datum klart än?

 10. Irene skriver:

  Fett!!!!!

 11. Svensk HIP HOP skriver:

  Hur fan kan ni ens klaga på redline???
  Ven är det som gett TLK, Fattaru, Alla som var med på ”den svenska underjorden”,Ison & Fille,A.P, Stor,mohammed ali, Carlito,Kartellen +allt annat TSB har proddat och klubbarna de har gjort genom åren?
  Och det mesta GRATIS trots att kvalitén har varit den högsta!!!
  Redline ÄR svensk hip hop.
  Alla ni misslyckade rappare kan sluta klaga och anstränga er med att få ut eran skit, och om ingen vill höra det så är det för att det inte är bra helt enkelt.
  SLUTA HITTA PÅ URSÄKTER FÖR ERA MISSLYCKANDEN!
  Svensk hip hop lever och Ametist och Redline ska inte ha annat än props för det dom gör.

 12. conny skriver:

  TRÖTT PÅ ALLT SKIT SOM SPELAS!! Vill höra mer artister från Nordic Steel!!! Har aldrig hört några i sverige som jobbar lika hårt som Nordsic steel med artister som Jah knight, Condorloco, Million styles, Richie Riott, Iman Russ, Cheluz eller Rebellious för att nämna några och dom har även jobbat med artister som Turbulence, Capeleton, Munga, TOK och många flera. har personligen träffat dom bara vid ett tillfälle och kunde inte tro vad jag hörde..ni har säkert inte hört någonting riktigt men det jag hör så tar dom nog över väldigt snart….

 13. shurda skriver:

  ”Okej, men jag såg ett klipp där Lorre säger att de spe­lar in en grej till Ame­tist hos Red­line, så Lorentz & MSa­ka­rias är nog med… sen borde ju Henok Achido, Moham­med Ali, Stor vara med. OCH SÅ MASKINEN KAN MAN INTE GLÖMMA och Näääk”

  Är du på riktigt? HUR FAN KAN DU TYCKA ATT MASKINEN HAR NÅGOT MED HIPHOP ATT GÖRA?

 14. pierre skriver:

  Ska lätt ha den

 15. […] This post was mentioned on Twitter by Ametist Azordegan. Ametist Azordegan said: http://ametistazordegan.com/evolution/ http://fb.me/uFro4VUB […]

 16. A skriver:

  hel rätt, och Anonym:

  Ni kan väl ta en titt på histo­ri­ken i det pro­gram som görs vecka efter vecka på SR. Ta er tid och kolla på alla år, samt­liga tidi­gare säsonger, samt alla The MC-medverkanden (för samt­liga säsonger) och säg gärna till där­ef­ter huruvida ni tyc­ker år efter år har haft ”ögonen öppna” eller inte. Tyc­ker man ska vara rätt­vis i sin kri­tik, då får man gärna vara hård.

  Ni borde såklart tip­sa om namn ni tyc­ker borde vara med i pro­gram­met som inte varit med ännu. Dock är nog chan­sen stor att de namn ni tip­sar om redan varit med i pro­gram­met eller spe­lats men att ni inte kän­ner till det. Vil­ket är för­stå­e­ligt, det kan vara svårt att hålla reda på vad som gjorts. Men pro­grammet är en bra ter­mo­me­ter på hur väl ”ögonen är öppna”.

  Ni hit­tar län­ken uppe till höger på saj­ten, klicka där och sedan på ”Tidi­gare vec­kors pro­gram” där­i­från kom­mer ni till ”Tidi­gare säsonger” om ni fort­sät­ter klicka er bakåt, välj Tidi­gare fokus­gäs­ter så hit­tar ni allt från Gue­rilla War Tactics, Stock­holms­syndro­met, Tof­fer, till Kid Colt till Dok­tor Död. Have fun!

 17. helt rätt skriver:

  anonym ja håller med dig helt!!! fan öppna era ögon o titta runt omkring er lite ansträng er för två sekunder bara, ni tar dom första bästa som hörs mest o syns mest men ja kan lova er att d finns nya artister som e på väg ut o dom kommer ta svensk hiphop med storm!! Men hoppas ba ametist o andra öppnar upp sina ögon o verkligen ser dessa talanger.

 18. Anonym skriver:

  Är väl samma artister som alltid är i ropet i Sthlm, svensk hiphop är rakt av svågerpolitik tyvärr. Inte så svårt att gissa att det väl blir Stor, Mohammed Ali, Lorentz & M.Sakarias, Näääk osv usch va tråkigt det är… Kingsize, Redline, Salazar Brothers, Ametist, de klappar varandra på axeln och bestämmer vem som ska få shine, lite synd men verklighet.

 19. Anden skriver:

  Hallå? glöm inte bort Ayo.

 20. AA-möte skriver:

  Okej, men jag såg ett klipp där Lorre säger att de spelar in en grej till Ametist hos Redline, så Lorentz & MSakarias är nog med… sen borde ju Henok Achido, Mohammed Ali, Stor vara med. Och så Maskinen kan man inte glömma, och Näääk.

 21. Mange skriver:

  enligt TSB bloggen ska Highwon vara med….

 22. Sabbe skriver:

  Men vilka är med då???? när kommer den?

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter