juni 26, 2010

Vad är hemligheten bakom ett av årets mest hajpade hiphopartister?

Ett av årets mest hajpade hiphopartister, släpper en av årets två mest efterlängtade hiphopplattor (det andra är Eminems kommande). Vilken kometkarriär! Bara ett år efter debuten har Drake blivit sajnad av Lil’Wayne och kan säkra ett högt kvalité på debutalbumet med gästartister som Young Jeezy, The Dream och Jay-Z, och producenter som Timbaland, Swizz Beatz och Kanye West.

Albumet överraskar med den eftertänksamma sinnestämningen och det lugna tempot. Ljudbilden genomsyras av flytande syntar, framträdande luftiga trummor med hög resonans, och autotune, och helheten för tankarna till 90-talets lugna hits med Phil Collins. Drake visar att han är en mästare på rhymes och kombinerar skryt med avslöjanden om privatlivet och de egna innersta mest rörande tankarna vilket gör varje spår till en rytmisk krönika.

Av någon anledning känns det hela ändå lite onaturligt och beräknande och Drake upplevs mer hemma i de kärlekskranka sångpartierna. Hemligheten bakom Drake är nog att han fått överväldigande kreddiga beats, och har himla bra gehör, inlärnings- och imiteringsförmåga. Kanske har han användning av sin tidigare karriär som såpaskådis.

Nej, Drake är ingen bad boy. Han är uppvuxen i Torontos rikemanskvarter och kan av de desperat-romantiska låttexterna att döma nog likväl kunnat platsa i ett pojkband. Den rollen hade han nog spelat lika väl.

Publicerad i Gaffa juni 2010

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter