maj 24, 2010
Chipchoppin Order och Ametist

Chipchoppin Order och Ametist

ChipChoppin Order, gruppen från Örebro som är känd av alla som har koll på den så kallade undergroundscenen i Sverige kommer kanske inte vara underground så länge till. De var Fokusgäster i programmet i fredags berättade om ”den oundvikliga 4-stegs-planen” för varje svensk rappare. Den ser ut på detta vis: Ametist, Redline, Nileskär, Tommy Tee. Lyssna på andra delen av programmet så får du höra själv.

Då får du också höra de berätta om hur bortgången av deras bandmedlem har påverkat deras ambitioner. Plötsligt sattes saker och ting i perspektiv och de valde att börja jobba med musiken och karriärerna på allvar. Och det ser bra ut… de har alla delar de behöve inom gruppen för att komma vidare. Allt från musikvideo-produktioner till grafisk design, bloggande, bokningar och produktioner är samlat och de jobbar som sitt eget bolag.

Det här sättet att jobba var något som Kid Colt och Björn Berglund pratade om i programmets första del. Kid Colt, som är en av landets få grime-rappare skriver just nu på in kandidat-uppsats i Uppsala i ämnet ekonomi. I uppsaten har han forskat kring hur oberoende skivbolags markandföring påverkats av internet och hur internet påverkat deras marknadsföring och sätt att jobba. Kid Colt hade för sin egen del också fått en del insyn i vad som krävs för att breaka som artist i en modern tid. De oberoende skivbolagen måste oftast jobba som mångsysslare och proffesionalism väger kanske till och med tyngre än ren talang.

I programmet fick vi idag också en liten MPC-lektion av producenten och konceputvecklaren Björn Berglund, hela 3 premiärspelningar av ny musik… och mycket annat. Dessutom byggde vi vår egen hiphoplag för Fångarna på fortet… intellektuella Timbuktu och PstQ blev skickad till Fader Foura och Gåtan, Petter fick ta styrkeproven, Ison fick ta klätterväggen på grund av de stora tricepcen, och Ken Ring fick inte simma…

Klicka här för att se fler bilder och lyssna på programmet du missat.

Kid Colt och Björn Berglund i studion

Kid Colt och Björn Berglund i studion

http://www.chipchoppin.com

0 | Kommentera!
, , ,Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter