december 20, 2011


RCA Music Group | Betyg 5 av 6
—————————————————-
ASAP Rocky är prototypen av ett hiphopbarn av vår tid.

Han är nykomlingen som branschen satte klorna i innan han hann släppa detta mixtape. Han skrev på ett kontrakt värt 3 miljoner dollar med bolaget RCA Music Group efter att bara ha släppt två låtar från skivan, och när tredje låten släpptes ingick han samarbetsavtal med stora namn som Drake och Jim Jones.

Nu när mixtapet är ute börjar man ana varför. ASAP Rocky är prototypen av ett hiphopbarn av vår tid. Hans uttryck och musik är rätt i tiden, lagom progressiv med tillräckligt många referenser till hiphopens rötter.

ASAP Rocky är både nervkittlande och en nostalgitripp. Hans oansträngda Harlem-rap blandad med ett mer melodiöst Houston-sound är lika sjabbig och rännsten som fräscht, och framförs lika ofta i helsvarta luvtröjor som i kläder med inslag av gälla neonfärger. Det är lika oldschool som nyskapande med lika många blinkningar till den klassiska sydstatshiphopen som till M.I.A.:s alternativa elektroniska toner. Det här är mörk och magnetisk ”drug music” som tillfredsställer både hiphopskallar och hipsters.

(Publicerad i Gaffa tisdag 8 november 2011)

Comments are closed.
Comments are closed.

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter