januari 20, 2010

Mest chockad var STOR som vann priset för årets Hiphop/Soul. Mohammed Ali som var den publikt mest tippade vinnaren i kategorin applåderade ödmjukt för sin Ayla-kollektivmedlem. Runtom i salen hörde jag dock en våg viskningar med frågan: ”Vem är STOR”? vilket får mig att hoppas att P3 faktiskt ser till att spela sina vinnare (och nominerade).

Kvällens mest intressanta uppträdande gjordes av en oslagbar kraftkombo bestående av Salem Al Fakirs alias Damien Adore, duon Stay Gold bestående av Carli Löf och Måns Glaeser, Spank Rock och Robyn.  Dunderpremiären fick mig att exalterad skrika efter mera, mera, mera inombords.

Mest nyfiken blev jag på möbelsnickaren Andreas Grega som under flera år turnerat med livebandet Kungers och senare supportat Lars Winnerbäck. Nu är han aktuell med debutalbumet ”En sak i taget”.

Mest lycklig blev jag över att Salazar Brothers (Redline) representerades två gånger bland vinnarna. Som producenter för ”Årets Låt”: Mando Diao – ”Dance With Somebody”, och som producenter för ”Årets hiphop/soul”-vinnare: STOR. Två vitt skilda genrer och ljudbild. Båda lika kompetent.

Ps. Återigen fick Kent ett pris. Jag förslår att både Grammis och P3-Guld inför en ny kategori som de kallar ”Årets Kent-pris”. Så får man saken ur världen varje år.

(klicka på bilderna för slide och förstoring)

2 | Kommentera!
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 kommentarer


 1. SewBlally skriver:

  ma zugio les noro zugioroz [url=http://zugioroz.com]zugioroz[/url] http://zugioroz.com

 2. J.Berg skriver:

  Du är Journalist? Ett band som släpper ett album o toppar listor, ett band som fyller konserthallar i hela norden, Är inte de värda ett pris?

  Du vet inte var jag varit
  Du vet inte vem jag är
  Vet du alls vem du varit?
  Vet du ens vem du är?

  Älskling det är livet

Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter