december 3, 2011

Nyhetsartikel / Publicerad i Gaffa / Lördag 2011-12-03

Labyrint förklarar för GAFFA varför deras debutalbum släpptes 30 november.

Labyrint är en av årets mest omtalade svenska hiphopakter. Detta efter att gruppen hamnade i centrum för en riksomfattande debatt om censur som tog avstamp ur polisens försök att stoppa deras spelningar. Debutalbumet ”Labababa…” släpptes den 30 november, ett releasedatum som var valt med omsorg.
– Fett skönt grej att släppa den på det datumet, säger Jacco. Vi har gjort många låtar som är för jämlikhet i samhället och då känns det bra att släppa albumet på dagen då många är emot jämlikhet.
– Ja, vi tog det datumet för att säga fuck you till nynazister, säger Aki.

Labyrint har varit aktiva sedan 2005 och har sedan dess släppt flera mixtapes och ep:s men beskriver att releasen av ett album känns speciellt.
– Det känns som att våra mixtapes och ep:s var brödspår vi la ut för folket så att de skulle följa efter oss till albumet, säger Jacco. Det bästa med plattan är att den innehåller allt från hårdare reggae till lovers rock och hiphop, det finns någonting för alla i den.
– Och den är mer personlig, säger Aki. En del låtar är skrivna på ett nytt sätt för oss. De är skrivna ur vårt eget perspektiv och handlar om vår vardag istället för att beskriva samhället.
– Ja, man är blottad plötsligt. Det känns nästan som att jag ska droppa byxorna och visa allt för hela klassen. Det ska bli jättepännande att se folks reaktioner. Jag går ju fram och tillbaka i mitt kök varje dag för jag är så glad att jag ska släppa ett album, säger Jacco.

Labyrint berättar att de förmodligen kommer satsa på var sitt solopojekt efter att albumet släppts. Aki berättar:
– Det har varit rätt mycket kring oss senaste tiden så jag känner personligen att jag måste få ut en soloskiva. Det känns som att man kan göra ännu mer personliga låtar då, och så har jag alltid velat göra en hård hiphopskiva. Jag tror Dajanko förmodligen vill göra lite funk, vår dj Sai vill nog göra en skiva med alla sina favoritrappare och Jacco vill säkert göra en roots/reggaeskiva. Men vi kommer gästa på varandras projekt, så de kommer nog kännas som Labyrint allihopa.

0 | Kommentera!
, , ,Lämna en kommentar
Vill du visa en profilbild bredvid din kommentar? Registrera en Gravatar!

Om Ametist

Ametist är musikjournalist.

Mail: ametist@ametistazordegan.com
Twitter: twitter.com/AmetistAmetist
Instagram: instagram.com/ametistametist

Läs mer om mig här.


Senaste bilden på Ametist Instagram

Följ mig på Instagram


Ametists senaste tweet

Följ mig på Twitter